2022-06-06

Öğrencilerimizin Büyük Başarısı!

“Çizgilerin Yolculuğu” temasıyla düzenlenen nevresim deseni tasarım yarışmasına "Bilgisayar Destekli Grafik Tasarım" dersi kapsamında Öğr. Gör. Pınar ONGAN yürütücülüğünde I. sınıf grafik tasarımı programı öğrencilerimiz de katılım sağlamıştır. Hayata geçen tasarımlar ilk eleme olan jüri ön elemesinden geçerek, halk oylamasına katılmış ve finalist tasarımlar arasında yer almıştır!

Ev tekstili sektöründe yeni tasarımcılarının yetiştirilmesini desteklemek amacıyla düzenlenen ‘Tasarıma Değer’ yarışmasına Moda Tasarımı, Geleneksel Türk El Sanatları, Grafik Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı, Görsel İletişim Tasarımı, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Mimarlık, İç Mimarlık, İç Mekan Tasarımı ve Resim – İş Öğretmenliği bölümlerinde eğitim gören ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri katılmıştır. “Tasarıma ve tasarımcıya değer” yaklaşımıyla üniversite öğrencilerinin kariyerlerine katkı sağlamayı, yeni tasarımcıların desteklenmesi ve ev tekstili sektörüne yenilikçi bakış açısı katmak amacıyla düzenlenen “2022 Tasarıma Değer” yarışmasına Türkiye genelinde birçok üniversiteden 400’den fazla öğrenci katılım göstermiştir. “Çizgilerin Yolculuğu” teması ile düzenlenen yarışmada ön elemeyi geçen 43 tasarım yarışmanın web sitesi üzeriden dijital halk oylamasına sunulmuştur. Halk oylamasında en yüksek oyu alan 23 tasarım ise juri değerlendirmesine girmeyi hak kazanmıştır. Yüksekokulumuz grafik tasarımı programı 1. sınıf öğrencilerimizden "İrem Çağla BANDAR" ve "Alper ÇAKILLI" nın tasarımları ilk jüri elemesini geçerek ve halk oylamasında yüksek oy almış ve finalist tasarımlar arasında bizleri gururlandırmışlardır!